Uitvaart live streamen tijdens corona

Wegens de huidige corona pandemie is live streaming op dit moment erg populair. Via een online live stream kunnen nabestaanden de uitvaartceremonie toch volgen via een tablet, laptop, computer, TV of mobiel.

Door de live verbinding kan iedereen toch de uitvaart bijwonen en dat biedt een enorme troost voor iedereen. Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld dat er mensen spreken die de uitvaart via de live stream volgen, dan zorgen wij dat deze verbinding wordt gelegd.

Door onze ervaring op het gebied van live streaming te combineren met een uitvaart zorgen wij ervoor dat in deze tijd toch iedereen passend afscheid kan nemen van de overledene.

Live stream uitvaart: Een mooi en waardig waar iedereen bij kan zijn

Wanneer een dierbare komt te overlijden is een mooi en persoonlijk afscheid wenselijk. Wij voorzien uitvaartdiensten van audiovisuele apparatuur en technisch personeel. Dit doen wij op een onzichtbare manier.

De wensen tijdens uitvaarten zijn vaak erg specifiek. De juiste muziek wel of niet aangevuld met beelden op specifieke momenten. Klanten vragen steeds meer om een unieke invulling van de uitvaart met in de basis goed geluid en beeld.

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Een uitvaart is een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. Er zijn veel zaken die direct, en goed geregeld moeten worden. In bepaalde gevallen is het noodzakelijk of wenselijk om (extra) geluids- of beeld apparatuur in te zetten, doordat er met verschillende ruimtes of locaties gewerkt moet worden.

Ook voor grotere groepen is het soms nodig om een live stream te verzorgen naar die verschillende ruimtes. Moet de uitvaart opgenomen worden, zodat deze later nogmaals bekeken kan worden? Wij zorgen dat de live stream van de uitvaart opgenomen wordt.

Tussen het moment van overlijden en de afscheidsdienst zullen wij alle mogelijkheden met u bespreken. Met als doel een mooie en persoonlijke uitvaart. Naast het verzorgen van de technische apparatuur voor de uitvaart zelf maken wij ook een diashow van de aangeleverde foto’s, video’s en muziekstukken. Onze extra services bij uitvaarten gaat ver en wij denken graag mee.

Waarom Luxonos inschakelen voor uw uitvaart

Uitvaart livestream Luxonos

Hoe werkt de uitvaart live stream?

Kan helaas (in deze tijd) niet iedereen aanwezig zijn bij de uitvaart? Dan bieden wij een passende oplossing. Het is belangrijk dat iedereen afscheid kan nemen om het verdriet en verlies met elkaar te delen. 

Het gebeurd vaak dat er familie of vrienden in het buitenland zijn, ziek of slecht ter been of er andere omstandigheden spelen waardoor ze niet fysiek aanwezig kunnen zijn. Hierin kan een live stream van de uitvaart een oplossing bieden. Hierdoor kunnen alle familieleden en vrienden toch de uitvaartceremonie bijwonen alsof ze er zelf bij zijn. Wij bieden zelfs de oplossing om mensen vanuit huis herinneringen te laten delen. Doordat we de complete live oplossing kunnen bieden is het toch nog mogelijk dat iedereen met elkaar afscheid kan nemen. 

Vaak zie je dat uitvaartcentrums of collegepartijen werken met één webcam beeld van het uitvaartcentrum. Met dit beeld creëer je geen samenhorigheid en heb je niet het gevoel dat je er bij bent. Wij werken indien gewenst altijd met meerdere camera, maar in het geval van één camera altijd met een beweegbare camera met goede kleurweergaven, een professioneel audiosysteem, zodat de stream goed te volgen is. Het overlijden van een familielid of vriend(in) is al een emotionele gebeurtenis en daardoor is het een enorme troost als je toch op afstand de dienst kan bijwonen. Door de heldere, scherpe beelden samen met het goed geluid zal het voelen alsof je zelf in de zaal zit. 

De live camera beelden worden afgewisseld door eventuele foto’s, video’s en muziekstukken die tijdens de ceremonie getoond worden zodat de mensen op afstand exact hetzelfde zien als de mensen in de zaal. De live stream kan vrijwel overal ter wereld gevold worden via een verborgen en beveiligd kanaal. De video kan makkelijk worden opgenomen, zodat de complete dienst later teruggekeken kan worden. Wij hechten er bij Luxonos veel waarden aan en zorgen voor een goede voorbereiding. Wij verzorgen ook indien gewenst de juiste muziekstukken en monteren ook alvast de foto’s onder de muziek. Helaas kun je één uitvaartdienst maar één keer doen, en dat moet perfect verlopen om het verlies zo goed mogelijk af te sluiten voor de nabestaanden.

Vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.

Bel met (0)35 – 2031 026 of stuur een e-mail via het offerteformulier.

Betrouwbare techniek partner voor belangrijke momenten

Er is geen andere moment denkbaar waarbij het goed verlopen van de techniek zo belangrijk is! Ons personeel is gewend aan het onopvallend maar tot in de uiterste detail verzorgen van de audiovisuele techniek bij een crematie, begrafenis of herdenkingsdienst. Wij denken mee en ontzorgen en laten graag niks aan het toeval over, daarom bereiden wij de uitvaarten ook graag compleet voor u voor. 

Een passend afscheid begint met persoonlijke woorden en mooie herinnering ophalen uit het verleden. Daarnaast zorgen diashows met mooie foto’s onder begeleiding van muziek voor een moment om stil te staan bij dit afscheid. Tijdens én voor de uitvaart nemen wij alles uit handen. Met onze onopvallende speakers en microfoons zorgen wij ervoor dat de persoonlijke woorden en de muziek goed te verstaan is. Daarnaast kunt u ons alle foto’s toesturen die u graag zou willen delen met vrienden en familie in de zaal. Wij kunnen u altijd last minute helpen, ook al is het één dag voor de uitvaart. “Wij zijn 24/7 bereikbaar en ondersteunen u graag voor een mooi afscheid.”

Contact opnemen over een uitvaart?

Neem contact op en wij maken graag vrijblijvend een offerte. Wij denken graag met u mee en adviseren u over de diverse mogelijkheden.

De juiste apparatuur voor een mooie uitvaart

Naast onze speakers en microfoons voor goed geluid kunnen onze Full HD tv’s en beamers ingezet worden om de persoonlijke beelden te delen met familie en vrienden. Zodra wij weten waar de uitvaart plaats zal vinden, zullen wij met locatie overleggen welke apparatuur aanwezig is. Zo hebben sommige locaties al een geluidssysteem aanwezig waardoor wij dit niet mee hoeven te nemen. Na deze inventarisatie zullen wij een voorstel doen gebaseerd op de wensen en het verwachte aantal personen. Voor grotere uitvaarten zullen wij bijvoorbeeld meerdere tv’s opstellen zodat iedereen alles goed kan zien. Soms is het wenselijk om een uitvaart (vaak wanneer dit een bekend persoon betreft) te live-streamen naar facebook, youtube of andere social media. Ook dit valt binnen de mogelijkheden en kunnen wij voor u verzorgen.

Wat kan Luxonos concreet voor u betekenen?

Tuinbegravenis uitvaart

Onzichtbare technici tijdens de uitvaart

Onze technici(klik om te bekijken) zullen tijdens de uitvaart zoveel mogelijk op de achtergrond blijven. Voorafgaand van de uitvaart zullen zij indien gewenst de apparatuur van ons opbouwen of de al aanwezige apparatuur controleren. Voordat het zover is lopen onze technici graag de dia presentatie helemaal door en testen zij elk eventueel geluidsfragment. De technici kan zich helemaal aanpassen aan de wens van de familie. Standaard dragen onze technici een zwarte polo met het ‘luxonos’ logo. Het is natuurlijk geen probleem om een zwarte blouse aan te trekken. Wij horen graag vooraf wat de familie wenst, zodat alles goed verloopt.

Technische voorbereiding, voorafgaand van de uitvaart

Soms is het niet nodig dat onze technici aanwezig zijn tijdens de uitvaart. Het kan natuurlijk ook dat de locatie alle apparatuur zelf heeft en dat er iemand van daar de presentatie bediend. Wij kunnen u goed helpen in het voortraject van de uitvaart. Het komt vaak voor dat wij de dia voorstelling in elkaar zetten waarbij alles mogelijk is. Vaak werken wij met diverse fotofragmenten waaronder een geluidsfragment te horen is. De presentatie maken wij zo dat er in principe alleen geklikt hoeft te worden, hierbij zullen alle geluidsfragmenten vanaf aan gaan. U kunt alle foto’s en de gewenste muziek naar ons opsturen en wij de presentatie naar uw wens vormgeven. Wij zullen deze foto’s controleren en waar nodig bijsnijden en verbeteren. Na het controleren en verbeteren van de foto’s zullen wij deze in een diashow verwerken. Deze diashow kunnen wij ter controle naar de familie of de uitvaartbegeleider toesturen. Wij kunnen snel schakelen en zodoende last minute, zeg een dag voor de uitvaart, nog foto’s of video’s toevoegen aan de diashow.

"Persoonlijk advies met de juiste ondersteuning"