Congres technisch verzorgd

Jouw congres of presentatie heeft als doel om jouw product zo goed mogelijk in de markt te plaatsen en jouw doelgroep en klanten aan te spreken. Jouw boodschap is daarbij het belangrijkst. Wij komen pas om de hoek kijken bij het op de juiste wijze overbrengen van uw boodschap. Om een presentatie indruk te laten maken op jouw klant en vlekkeloos te laten verlopen heb je professionele licht-, geluids- en videomateriaal nodig. Wij hebben een breed assortiment aan apparatuur en hulpmiddelen om jouw congres vlekkeloos te laten verlopen.

Voor een complete productie, groot of klein, van transport en opbouw tot programmering en bediening. Wij zullen je vooraf adviseren en de beste oplossing voor jouw presentatie of bijeenkomst voorstellen. Hierbij vertalen wij stap voor stap jouw wensen naar de audiovisuele toepassing. Uiteindelijk zal er veel materiaal op locatie staan. Wij zijn echter van mening dat wij ons niet onderscheiden door middel van onze materialen. Dit doen wij wél door onze manier van werken. Door heldere en snelle communicatie zorgen wij ervoor dat het organiseren van een congres nog nooit zo makkelijk was!

Je congres goed voorbereiden is het halve werk

Binnen de visuele techniek bestaan verschillende mogelijkheden voor het tonen van presentaties. Zoals TV’s, beamerschermen en grote LED schermen. De ene keer adviseren wij TV’s, dan weer een groot ledscherm en dan weer een projectiescherm. Het aantal gasten, de hoeveelheid daglicht en de opbouwmogelijkheden, bepalen allemaal welk van deze drie voor jouw congres het beste is.

Elke oplossing kent voor- en nadelen. Wij nemen daarom altijd uitgebreid de tijd om ons vooraf te informeren. Pas dan kunnen wij duidelijk uitleggen waarom wij een bepaalde beamer, of een bepaald ledscherm hebben aangeboden. Vaak blijkt tijdens het informatieproces dat het evenement beter kan worden ingevuld met andere hardware dan in eerste instantie werd gevraagd door de klant.

Zakelijk congres regel je met Luxonos.

Verstaanbaarheid van je sprekers is een prioriteit, ook voor akoestisch moeilijke ruimtes hebben wij oplossingen!

Tijdens presentaties is verstaanbaarheid van de spraak van groot belang. Bij veel evenementen wordt hier niet genoeg aandacht aan besteed. Soms is de gekozen ruimte akoestisch niet geschikt. Het is dan onze taak om ervoor te zorgen dat alle bezoekers het verhaal kunnen volgen.

Spraakverstaanbaarheid staat niet gelijk aan volume, vermogen of ‘veel speakers’. Juist bij moeilijke ruimtes moet het volume niet te hoog zijn om het publiek te bereiken. De basisregel is: hoe zachter het geluid, hoe minder last van galm. Echter, met minimaal geluid is het moeilijk om een spreker verstaanbaar te maken, zeker als er veel publiek is of er om andere redenen achtergrondgeluid is. Meer luidsprekers plaatsen is dan een optie. Per situatie adviseren wij de beste oplossing.

Silent disco tijdens een congres

Akoestiek in de moeilijke ruimtes verbeteren

Om de akoestiek in een ruimte te verbeteren kan ook gekozen worden om voor muren geluidswerende doeken te plaatsen met een snel en eenvoudig Pipe & Drape systeem. Geluidsreflectie via de grond kan verminderd worden door het leggen van (tapijt)tegels. Het leuke is dat wij de kleur van de doeken en het tapijt kunnen laten aansluiten bij de huisstijl van de opdrachtgever of bij het thema van het evenement. Vind je het leuk om met deze kleuren te gaan werken? Dan zou je ook voor Onze Silent Disco koptelefoons kunnen kiezen. Zij zijn ook goed in te zetten bij congressen. Ze zijn in te stellen op de kleuren rood, groen en blauw.

Indien luidsprekers niet goed worden afgesteld, treedt er ‘vertraging’ op. Dit betekent dat iemand die in de buurt van speaker 1 zit, ook het geluid van speaker 2 (bijvoorbeeld 10 meter verderop) een fractie later hoort. Dit creëert een soort galm, die de spraakverstaanbaarheid niet ten goede komt. Uiteraard kunnen wij voorkomen dat dit gebeurt.

Onze techniek moet natuurlijk zo min mogelijk op vallen tijdens een congres. Zo maken wij gebruik van zeer kleine headsets, zoals die veel in de media- en tv-wereld gebruikt worden. Deze headsets hebben als bijkomend voordeel dat ze een zeer goede spraakverstaanbaarheid hebben.

Kijk bij ons portfolio om een goed beeld te krijgen van de projecten (waaronder congressen) die wij allemaal hebben mogen verzorgen.

Hoeveel microfoons heb je nodig voor een congres?

Persoonlijk advies voor een geweldig congres