Live streaming

U wilt een live stream voor uw congres, seminar, workshop of ander evenement? Luxonos denkt graag met u mee! Steeds vaker zien wij dat organisaties hun event willen streamen om meer bereik te creëren onder hun doelgroep. Wij regelen alles betreft uw live streaming naar meerdere beeldenscherm (ledschermen) in de ruimte of naar bijvoorbeeld facebook of YouTube. Met goede camera opnames en betrouwbare hosting kunnen wij het bereik vergoten, want iedereen die er niet bij kan zijn, kan het evenement toch online meebeleven! 

Waarom zou je livestream willen?

Een livestream biedt mogelijkheden om een evenement zoals een DJset, concert, congres, training of een vergadering op hetzelfde moment online te delen met publiek over de hele wereld. Met een live stream vergroot je je bereik onder je doelgroep en bied je publiek, dat fysiek niet aanwezig kan zijn, toch een mogelijkheid om het evenement bij te wonen. Uit onderzoek blijkt dat kijkers 3x langer naar een live video kijken dan naar een opgenomen sessie. Ook is je bereik veel groter. Facebook live video’s krijgen namelijk 10x zoveel likes en comments dan reguliere video’s (Eventbrite.nl, 2019 Trend Report). Naast streaming op grote evenementen kun je dit ook kleiner inzetten voor bijvoorbeeld conference calls via Google hangouts, Skype of andere programma’s. 

Hoe wil je de live stream organiseren?

De belangrijkste vraag is of je zelf de live stream wil organiseren of laten verzorgen. 

Volledig verzorgde live streaming

Je kan jouw live stream compleet door ons laten verzorgen. Wij leveren alle benodigde apparatuur, bouwen op en af en begeleiden de gehele uitzending.

De live stream kan zowel in een van onze studio’s (in Amsterdam, Rotterdam of Soest) als op locatie plaatsvinden. We stellen van te voren een plan op die het beste bij jouw situatie past en adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Alleen live streaming apparatuur nodig?

Via onze verhuurshop lichtgeluidhuren.nl bieden we professionele live stream apparatuur, zoals camera’s, microfoons, verlichting, beeldschermen, videomixers en encoders. Bekijk ons complete aanbod snel via onderstaand button

Ben je niet helemaal zeker wat je allemaal moet huren of heb je geen apparatuur in huis of op locatie? Huur dan een samengestelde set, zodat je in één keer alle benodigde live stream apparatuur besteld.

Hoe werkt een livestream?

Middels een camera neem je het kant-en-klare video signaal op en kan je dit uploaden naar het internet. De beeldmateriaal is direct online te bekijken op verschillende platforms. Het is met een direct live verbinding belangrijk dat de uitzending in het juiste bestandsformaat en de juiste kwaliteit wordt doorgezonden naar de betreffende streamingserver die het vervolgens doorstuurt naar het online platform waar de livestream uiteindelijk te volgen is, zoals YouTube, Facebook of LinkedIn. 

(1) Live video opnemen

(2) Uploaden naar server

(3) Kijken via online platform

Livestream op locatie

Wij kunnen natuurlijk ook livestreaming op locatie verzorgen. Dit kan (bijna) overal. Bijvoorbeeld op kantoor, in een hotel, congrescentrum of zelfs vanuit huis.

Het belangrijkste is een stabiele internetverbinding, zodat de live stream goed en ononderbroken uitgezonden kan worden. Twijfel je of er een goede internetverbinding is? Wij kunnen een 4G router meenemen, zodat er altijd een goede verbinding mogelijk is.

Wat zijn de live streaming mogelijkheden op locatie?

Ook speciale wensen nemen wij graag mee in een op maat gemaakt plan en draaiboek. Laat ons weten wat je van plan bent!

Vrijblijvend een offerte opvragen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij het verzorgen van een live stream. Om een goede uitzending te organiseren is voor ons een live stream altijd maatwerk. Daarom stellen wij vrijblijvend een offerte op om een helder overzicht van de mogelijkheden en de te laten zien.

Hoe gaan we te werk?

Als totaal leverancier voor uw live stream hoeft u zich geen zorgen te maken! Wij zorgen voor een goed te volgen live stream voor alle kijkers.

 1. Vooraf stellen we de juiste vragen om zo de verwachtingen goed in kaart te brengen
 2. Wij sturen vrijblijvend een op maat gemaakte offerte. Hierin staan alle kosten helder en transparant vermeld met eventuele extra opties
 3. Er wordt contact opgenomen met de (event)locatie voor een dubbelcheck om verassingen te voorkomen
 4. Na akkoord, stellen we een plan en planning op. Deze bespreken we uitgebreid van te voren, zodat op de dag zelf alles duidelijk is.

Wat zeggen klanten over onze live streaming

Super show
"De show was super en we hebben al veel complimenten ontvangen. Dank daarvoor.

Door jullie live stream is iedereen enthousiast aan het shoppen op de digitale kerstmarkt. Bedankt!"
Luca Prak
Eventcoördinator bij stichd

Bekijk meer van onze klantreacties op Kiyoh of Google.

Live streaming studio's

In Amsterdam, Rotterdam en 3 studio's in Hilversum

Maak gebruik van een van onze studio’s. In onze live stream studio’s staat onze apparatuur vast op locatie, is stabiel internet aanwezig en zijn er voldoende parkeer- en OV-mogelijkheden.

Wat zijn de live streaming mogelijkheden in de studio?

Natuurlijk zijn er specifieke wensen mogelijk. Daarom hebben we van te voren uitvoerig contact om een plan en draaiboek op te stellen waarin jouw wensen meegenomen worden. 

Amsterdam

Bij Hotel Casa
1.790 vanaf
 • Met name geschikt voor:
 • Online congressen
 • Presentatie & workshops
 • Andere zakelijke events

Rotterdam

Bij Advance Events
3.490 vanaf
 • Met name geschikt voor:
 • Live acts & Shows
 • Pubquiz, VrijMiBo of BINGO
 • Andere feestelijke events

Hilversum #1

De lounge bij de Vorstin
1.340 vanaf
 • Met name geschikt voor:
 • Webinars
 • Workshops
 • Kleinschalige livestreams
Budget

Hilversum #2

De kleine zaal bij de Vorstin
1.790 vanaf
 • Met name geschikt voor:
 • Talkshows
 • Presentaties
 • Kleine optredens

Hilversum #3

De grote zaal bij de Vorstin
2.290 vanaf
 • Met name geschikt voor:
 • Grote bedrijfspresenaties
 • Musicals
 • DJ- en/of bandoptredens

Wat heb je nodig voor een livestream?

Voor grotere of complexe livestream is het verstandig om na te denken of je dit zelf wilt regelen? Wij denken graag met u mee om meerdere camera’s / schermen en het juiste personeel te leveren om uw livestream zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een livestream met één camera is vaak zelf te verzorgen, wil je zelf de livestream verzorgen? Dan heb je het volgende nodig dat je makkelijk via onze verhuurshop kunt reserveren: 

1. Videocamera

Een livestream zonder videocamera gaat natuurlijk niet werken. Afhankelijk van wat je wilt uitzenden gebruik je één of meerdere camera’s. Voor een livestream met meerdere camera’s is het noodzakelijk dat deze van elkaar geschakeld kunnen worden middels een videomixer. De hoeveelheid bepaald het type videomixer dat je hiervoor nodig zult hebben. Wij zullen je hier uiteraard bij adviseren.

2. Audio-opname

Het geluid van de opname kan vaak vanaf de camera worden doorgestuurd, maar wanneer de camera op een onhandige plek staat, lukt dit niet. Hiervoor zijn verschillende oplossingen, afhankelijk van de grootte van de zaal. Denk hierbij aan een extra microfoon in de zaal of een audiolijn afkomstig van de geluidstafel. Uiteraard zullen wij dit tot in de puntjes verzorgen.

3. Internetverbinding

Bij een livestream is een snelle internetverbinding van ongeveer 20 mbit/s (uploadsnelheid) onmisbaar! De kwaliteit waarin je de livestream kan uitzenden is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding. De voorkeur gaat altijd uit naar een bekabelde internetverbinding omdat WiFi verbindingen storingsgevoelig zijn en je hierbij niet uit kunt gaan van een constante verbinding. Uiteraard kunnen we ook een 4G verbinding opzetten op locaties waar geen internet verbinding aanwezig is. Naast een stabiele en snelle internetverbinding is het ook van belang dat uitgaande internet poorten open staan. Hieronder wordt dit verder uitgelegd.

4. Encoder

Een encoder is een systeem waarmee het audio- en videosignaal wordt omgezet naar het juiste uitzendformaat. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het internet te uploaden. Dit kan naar diverse platformen zoals Facebook of Youtube.

Netwerk instellingen voor livestreaming naar YouTube, Facebook, Vimeo of Twitch.

Wanneer je wilt gaan livestreamen naar bijvoorbeeld YouTube, facebook, Vimeo, DaCast of een andere streaming dienst dan heb je een aantal settings waar je op moet letten. Zodra je met een livestream encoder (zoals onze VersaStreamer SDI) live wilt gaan zal je de encoder moeten verbinden met het internet. Verbinden met het internet klinkt alsof je enkel een internet kabel hoeft aan te sluiten op de encoder. Maar dat is niet helemaal waar. Encoders gebruiken verschillende internet poorten om te verbinden met streamingsdiensten. Deze internet poorten dienen open te staan, anders zal er geen verbinding mogelijk zijn met bijvoorbeeld YouTube, Facebook of Vimeo.

Livestreaming naar facebook twitch of youtube

Netwerkpoort instelling voor livestreaming naar YouTube, facebook en Vimeo.

Hieronder staan meerdere uitgaande poorten die openen dienen te staan als je wilt gaan livestreamen. Het kan best zijn dat je op locatie wel naar google en youtube kan, maar zodra je wilt gaan livestreamen zal je merken dat je video encoder geen verbinding kan maken. Wat er dan aan de hand is, is dat waarschijnlijk 1 van onderstaande poorten is gesloten. De poort kan verschillen per livestreamingsdienst.

Instellingen voor livestreaming op Facebook

Livestreamen op Facebook? Hanteer de volgende instellingen:

Instellingen voor livestreaming op YouTube

Instellingen voor livestreaming op Vimeo

Livestreamen op Vimeo? Hanteer de volgende instellingen:

Instellingen voor livestreaming op Twitch