Live streaming

U wilt een live stream voor uw congres, seminar, workshop of ander evenement? Luxonos denkt graag met u mee! Steeds vaker zien wij dat organisaties hun event willen streamen om meer bereik te creëren onder hun doelgroep. Wij regelen alles betreft uw live streaming naar meerdere beeldenscherm (ledschermen) in de ruimte of naar bijvoorbeeld facebook of YouTube. Met goede camera opnames en betrouwbare hosting kunnen wij het bereik vergoten, want iedereen die er niet bij kan zijn, kan het evenement toch online meebeleven! 

 • Wij regelen de livestream van A tot YouTube(of iets anders) !
 • Het vergroten van je bereik middels livestream
 • Livestream is onze specialiteit!
 • Zelf regelen? Geen probleem, ook dan zijn wij 24/7 nogsteeds bereikbaar voor ondersteuning!

Waarom zou je livestream willen?

Een livestream biedt mogelijkheden om een evenement zoals een DJset, concert, congres, training of een vergadering op hetzelfde moment online te delen met publiek over de hele wereld. Met een live stream vergroot je je bereik onder je doelgroep en bied je publiek, dat fysiek niet aanwezig kan zijn, toch een mogelijkheid om het evenement bij te wonen. Uit onderzoek blijkt dat kijkers 3x langer naar een live video kijken dan naar een opgenomen sessie. Ook is je bereik veel groter. Facebook live video’s krijgen namelijk 10x zoveel likes en comments dan reguliere video’s (Eventbrite.nl, 2019 Trend Report). Naast streaming op grote evenementen kun je dit ook kleiner inzetten voor bijvoorbeeld conference calls via Google hangouts, Skype of andere programma’s. 

Livestream van debat in amsterdam Hogeschool van Amsterdam

Hoe werkt een livestream?

Middels een camera neem je het kant-en-klare video signaal op en kan je dit uploaden naar het internet. De beeldmateriaal is direct online te bekijken op verschillende platforms. Het is met een direct live verbinding belangrijk dat de uitzending in het juiste bestandsformaat en de juiste kwaliteit wordt doorgezonden naar de betreffende streamingserver die het vervolgens doorstuurt naar het online platform waar de livestream uiteindelijk te volgen is, zoals YouTube, Facebook of LinkedIn. 

(1) Live video opnemen

(2) Uploaden naar server

(3) Kijken via online platform

Wat heb je nodig voor een livestream?

Voor grotere of complexe livestream is het verstandig om na te denken of je dit zelf wilt regelen? Wij denken graag met u mee om meerdere camera’s / schermen en het juiste personeel te leveren om uw livestream zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een livestream met één camera is vaak zelf te verzorgen, wil je zelf de livestream verzorgen? Dan heb je het volgende nodig dat je makkelijk via onze verhuurshop kunt reserveren: 

1. Videocamera

Een livestream zonder videocamera gaat natuurlijk niet werken. Afhankelijk van wat je wilt uitzenden gebruik je één of meerdere camera’s. Voor een livestream met meerdere camera’s is het noodzakelijk dat deze van elkaar geschakeld kunnen worden middels een videomixer. De hoeveelheid bepaald het type videomixer dat je hiervoor nodig zult hebben. Wij zullen je hier uiteraard bij adviseren.

2. Audio-opname

Het geluid van de opname kan vaak vanaf de camera worden doorgestuurd, maar wanneer de camera op een onhandige plek staat, lukt dit niet. Hiervoor zijn verschillende oplossingen, afhankelijk van de grootte van de zaal. Denk hierbij aan een extra microfoon in de zaal of een audiolijn afkomstig van de geluidstafel. Uiteraard zullen wij dit tot in de puntjes verzorgen.

3. Internetverbinding

Bij een livestream is een snelle internetverbinding van ongeveer 20 mbit/s (uploadsnelheid) onmisbaar! De kwaliteit waarin je de livestream kan uitzenden is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding. De voorkeur gaat altijd uit naar een bekabelde internetverbinding omdat WiFi verbindingen storingsgevoelig zijn en je hierbij niet uit kunt gaan van een constante verbinding. Uiteraard kunnen we ook een 4G verbinding opzetten op locaties waar geen internet verbinding aanwezig is. Naast een stabiele en snelle internetverbinding is het ook van belang dat uitgaande internet poorten open staan. Hieronder wordt dit verder uitgelegd.

4. Encoder

Een encoder is een systeem waarmee het audio- en videosignaal wordt omgezet naar het juiste uitzendformaat. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het internet te uploaden. Dit kan naar diverse platformen zoals Facebook of Youtube.

Netwerk instellingen voor livestreaming naar YouTube, Facebook, Vimeo of Twitch.

Wanneer je wilt gaan livestreamen naar bijvoorbeeld YouTube, facebook, Vimeo, DaCast of een andere streaming dienst dan heb je een aantal settings waar je op moet letten. Zodra je met een livestream encoder (zoals onze VersaStreamer SDI) live wilt gaan zal je de encoder moeten verbinden met het internet. Verbinden met het internet klinkt alsof je enkel een internet kabel hoeft aan te sluiten op de encoder. Maar dat is niet helemaal waar. Encoders gebruiken verschillende internet poorten om te verbinden met streamingsdiensten. Deze internet poorten dienen open te staan, anders zal er geen verbinding mogelijk zijn met bijvoorbeeld YouTube, Facebook of Vimeo.

Livestreaming naar facebook twitch of youtube

Netwerkpoort instelling voor livestreaming naar YouTube, facebook en Vimeo.

Hieronder staan meerdere uitgaande poorten die openen dienen te staan als je wilt gaan livestreamen. Het kan best zijn dat je op locatie wel naar google en youtube kan, maar zodra je wilt gaan livestreamen zal je merken dat je video encoder geen verbinding kan maken. Wat er dan aan de hand is, is dat waarschijnlijk 1 van onderstaande poorten is gesloten. De poort kan verschillen per livestreamingsdienst.

 • outbound port 1935/TCP : outbound streaming over RTMP voor de meeste streaming partijen zoals YouTube Live, Vimeo or Twitch
 • outbound port 80/TCP : outbound streaming over HTTP naar Periscope, Vimeo
 • outbound port 443/TCP : outbound streaming over HTTPS/RTMPS naar Facebook Live, Vimeo
 • outbound port 1936/TCP : outbound streaming over RTMP naar LinkedIn Live (port 1935 wordt ook gebruikt voor RTMP streaming naar LinkedIn)
 • outbound ports 2935/TCP and 2396/TCP : outbound streaming over RTMPS naar LinkedIn Live
 • outbound ports 53/UDP : outbound streaming over RTMP naar Vimeo
 • outbound ports 2088/UDP : outbound streaming over RTMP naar Vimeo
 • outbound ports 3478 : outbound streaming voor WEBRTC via een browser-based encoder
 • outbound ports 19305 : outbound streaming voor WEBRTC via een browser-based encoder
 • outbound ports 19307 : outbound streaming voor WEBRTC via een browser-based encoder

Instellingen voor livestreaming op Facebook

Livestreamen op Facebook? Hanteer de volgende instellingen:
 • Aanbevolen maximale bitsnelheid is 4000 Kbps (4 mbps).
 • Aanbevolen maximale audiobitsnelheid is 96 Kbps of 128 Kbps.
 • Maximale resolutie van 1080 pixels (1920 x 1080) bij 60 frames per seconde.
 • Een I-frame (keyframe) moet ten minste elke twee seconden worden verstuurd gedurende de stream.
 • Titels mogen niet langer zijn dan 255 tekens, anders mislukt de stream.
 • Alleen H264-gecodeerde video en AAC-gecodeerde audio.

Instellingen voor livestreaming op YouTube

 • Aanbevolen maximale bitsnelheid is 6000 Kbps (6 mbps).
 • Aanbevolen maximale audiobitsnelheid is 128 Kbps.
 • Maximale resolutie van 1080 pixels (1920 x 1080) bij 60 frames per seconde.
 • Een I-frame (keyframe) moet ten minste elke vier seconden worden verstuurd gedurende de stream. Ten minste elke 2 seconden wordt aangeraden.
 • Alleen H264, 4.2-gecodeerde video en AAC (of MP3)-gecodeerde audio.

Instellingen voor livestreaming op Vimeo

Livestreamen op Vimeo? Hanteer de volgende instellingen:
 • Maximale resolutie van 1080 pixels (1920 x 1080) bij 60 frames per seconde.
 • Een I-frame (keyframe) moet ten minste elke twee seconden worden verstuurd gedurende de stream.
 • Alleen H264-gecodeerde video.

Instellingen voor livestreaming op Twitch

 • Aanbevolen maximale bitsnelheid is 6000 Kbps (6 mbps).
 • Maximale resolutie van 1080 pixels (1920 x 1080) bij 60 of 50 frames per seconde.
 • Een I-frame (keyframe) moet ten minste elke vier seconden worden verstuurd gedurende de stream. Ten minste elke 2 seconden wordt aangeraden.
 • Alleen H264-gecodeerde video.

Geen gedoe, wij regelen de livestream van A tot YouTube (of iets anders)!

Wil je geen omkijken hebben naar de livestream? Neem contact met ons op en wij zullen alle zorgen uit handen nemen. 

Zijn er al camera’s aanwezig? Prima wij zorgen voor de juiste aansluiting. Is er niks aanwezig? Dan nemen wij toch alles mee! En om het zekere voor het onzekere te nemen, wij nemen ook onze eigen stroom en internet voorziening mee, het is allemaal mogelijk!

Hoe gaan wij te werk?

Als totaal leverancier voor uw livestream hoeft u zich geen zorgen te maken.

 1. Allereerst stellen wij de juiste vragen en begrijpen wij dat u niet zit te wachten op allerlei technisch ‘geneuzel’.
 2. Wij nemen contact op met de (event)locatie zodat daar geen miscommunicatie kan ontstaan.
 3. Vervolgens sturen wij u een volledig transparante en vrijblijvende offerte op maat! U ziet precies wat alles kost. Wij komen niet met een volle vrachtwagen waarvan u maar de helft nodig heeft, maar wel alles betaald!

Bij ons wordt er niet (achteraf) met de spreekwoordelijke ‘vinger’ gewezen. Livestream is onze specialiteit. U kiest voor ons, zodat u er ook geen omkijken meer naar heeft!